Te koop Kasteel Vroenhoven rust en luxe in Franse Barok,
"Betuwe van Belgie" onder supervisie gerestaureerd door Heuvelmans architecten.


Locatie:
Zandrode straat 4
B-3470 Kortenaken
Belgie

Omschrijving:
Gelegen in 'De Betuwe van Belgie'. midden in het rustieke landelijke van buitengebied van Vlaams-Brabant, vlakbij Kortenaken, ligt kasteel 'Vroenhoven' op een perceeloppervlakte van 72 ha. Eeuwenlang werd het bewoond door de adelijke familie De Wouters. Tot het in 2002 in handen kwam van ondernemer, kunst- en antiekverzamelaar Toon van Hout.
Van Hout vond in de restauratie van dit historische kasteel de ultieme uitdaging.Het koste vier jaar van intensieve arbeid om het kasteel in de huidige staat te brengen.
Onder supervisie van Heuvelmans architecten werd met toewijding en bezieling de oudheid in ere hersteld. Tegelijkertijd werd de leefbaarheid en het comfort naar de eisen van deze tijd gebracht. Rust, historie, romantiek, onmetelijke ruimte en tegelijkertijd de leefbare luxe van de Franse Barok geven dit object een zeldzame exclusiviteit en klasse.
Het kasteel Vroenhoven is gesitueerd op een 72 ha tellend domein.
Dit domein herbergt prachtige grote historische bomen en is rijkelijk voorzien van verschillende vijvers. Een deel van het domein zo'n 15 ha, bestaat uit een prachtige fruitboomgaard. Niet voor niets wordt het gebied waarin Vroenhoven staat, de 'Betuwe van Belgie genoemd. Een uitgestrekt landelijk gebied waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan en rust heerst.Een gebied waar statistisch is bewezen dat de bewoners er de hoogste leeftijd van Belgie behalen. Toch ligt het kasteel niet compleet afgelegen. Het domein is gesitueerd tegen een klein dorp, waar vanzelfsprekend alle moderne voorzieningen aanwezig zijn. Bovendien bevindt zich in een straal van acht kilometer de autoweg richting de nabijgelegen grote steden als Diest en Hasselt.
Verder bevindt zich op het domein rond kasteel Vroenhoven een grote boerenhoeve met een schitterende binnenplaats waaraan verschillende bijbehorende stallen liggen, die voorheen dienst deden als opslag voor de fruitteelt. Ook de nog te restaureren historische hoeve is een prachtig object, dat door de dubbele bewoning met gemak plaats zou kunnen bieden aan twee families. 

Inrichting kasteel:
Het domein heeft een prachtige oprijlaan met aan de entree een gesmede poort met daarnaast een dienstpoort. Zowel oprijlaan als omliggend terrein zijn compleet opnieuw bestraat.
Kasteel Vroenhoven telt ca. 1050 m2 woonoppervlak verdeeld over een begane grond, eerste etage en een zolderverdieping. Het kasteel is licht, uitstekend leefbaar en kent een 'menselijke'maat, toekomstige bewoners zullen zich zeker niet verloren lopen.
Op de begane grond bevinden zich een grote garage en zes leefruimten.
Waaronder: een professioneel uitgeruste bar, grote leefkeuken in Clive Christian-stijl, een ruime monumentale entree met daarnaast grote living, vanzelfsprekend voorzien van open haard met massief marmeren zuilen, een salonkamer met open haard en een ruim klassiek kantoor. Op de eerste verdieping bevinden zich zes grote slaapkamers, verdeeld over twee 'mastersuites', twee gastenslaapkamers en twee dienstslaapkamers. Verder verdeeld over het kasteel: negen luxe badkamers. De bovenste verdieping is een zolderverdieping, deed vroeger dienst als personeelsverblijf en is nu opgedeeld in vrij opvulbare ruimten. Verder bevinden zich op deze verdieping aan weerszijde van het kasteel nog twee grote slaapkamers en een sport- en fitness ruimte. Onder het kasteel bevindt zich een grote 'gewelfde' wijnkelder en overige ruimte die dienst zouden kunnen doen als recreatie- of fitness ruimte.   

Indeling:
Begane grond: ca. 350 m2
1e verdieping ca. 350 m2
2e verdieping ca. 350 m2 
Kelder ca. 250 m2
Gedeeltelijke tussenverdieping boven garage.
11 slaapkamers met mogelijkheid tot uitbreiding.

Bouwjaar:
ca. 1750

Oppervlakte:
Inhoud ca. 6000 m3
Perceeloppervlakte ca. 72 ha, waarvan 15 ha boomgaard, niet verpacht.

Prijs:
Op aanvraag. 
Prijs gemeubileerd op aanvraag.

Oplevering:
In overleg

Bijzonderheden:
Kasteel Vroenhoven is verbouwd met zeer exclusieve materialen in topconditie met de eisen van de moderne tijd onder architecteur van Heuvelmans architecten.
Kasteel is instapklaar.
Landgoed van 72 ha.met vele vijvers.
Op het domein bevindt zich een grote boerenhoeve met een schitterende binnenplaats waarvan verschillende bijbehorende stallen liggen.
Prijs gemeubileerd op aanvraag.
Inruil onroerend goed is bespreekbaar.
Vraag meer informatie